۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۳۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۳۱۳۷
انتشار: ۱۳:۵۴ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۲

رای 95 درصدی مردم ونزوئلا به همه پرسی الحاق گویان 

رای 95 درصدی مردم ونزوئلا به همه پرسی الحاق گویان 
این همه پرسی در ونزوئلا غیرالزام آور و مشورتی است و دولت ونزوئلا می خواهد از نتیجه آن اهرمی سیاسی برای چانه زنی با گویان بر سر میادین نفتی عظیم فراساحلی منطقه "اِسِکیبو" داشته باشد.

مردم ونزوئلا به همه پرسی ادعای حاکمیت دولت ونزوئلا بر منطقه نفت خیز "اِسِکیبو" در کشور همسایه گویان رای مثبت دادند.

به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه "فرانس 24"، مقامات انتخاباتی ونزوئلا روز یکشنبه اعلام کردند که 95 درصد از رای دهندگان در یک همه پرسی مشورتی و غیرالزام آور، ادعای ارضی این کشور بر بخش عظیمی از منطقه نفت خیز کشور همسایه گویان را تایید کردند.

"الویس آموروسو" رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا در این باره گفت: "این یک پیروزی آشکار و قاطع برای «آری» در این همه پرسی مشورتی است."

حدود 10.5 میلیون نفر از 20.7 میلیون واجد شرایط رای دادن ونزوئلا در این همه پرسی شرکت کردند؛ این همه پرسی به نگرانی ها در کشور همسایه "گویان" دامن زده است. 

"ولادیمیر پادرینو" وزیر دفاع ونزوئلا در یک سخنرانی عصرانه در تلویزیون دولتی این کشور گفت: "امروز روز تصویب حاکمیت ملی است و مردم این کار را با تمام وجود انجام داده‌اند."

در روز همه پرسی در ونزوئلا، در گویان، هزاران نفر که برخی از آنها تی شرت هایی بر تن داشتند که روی آن نوشته شده بود "اِسِکیبو متعلق به گویان است"، زنجیره های انسانی را در همبستگی با دولت خود تشکیل دادند و رییس جمهوری گویان نیز تضمین داد که مرزهای این کشور امن است.

"عرفان علی" رییس جمهوری گویان روز یکشنبه و در واکنش به برگزاری همه پرسی در ونزوئلا، گفت که دولت او برای محافظت از مرزهای کشور و حفظ امنیت مردم تلاش می کند.

او در پیامی که در فیس بوک خود منتشر کرده، نوشت: "می‌خواهم به مردم گویان اطمینان دهم که چیزی برای ترس وجود ندارد."

دولت "نیکولاس مادورو" رییس جمهوری ونزوئلا هم گفته است که با برگزاری همه پرسی، به دنبال توجیهی برای حمله یا ضمیمه کردن این قلمرو بزرگ به خاک ونزوئلا نیست.

شرکت نیکولاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا در همه پرسی مشورتی الحاق منطقه اسکیبو

از زمانی که گویان در ماه سپتامبر برای توسعه چندین بلوک اکتشافی نفتی فراساحلی مناقصه برگزار کرد و نیز پس از اعلام کشف یک میدان نفتی جدید بزرگ در ماه اکتبر، تنش ها بین دو کشور همسایه افزایش یافته است. ذخایر نفتی اسکیبو به اندازه ذخایر کویت است و این میزان بالاترین ذخایر سرانه نفت در جهان است.

در همین حال، دولت مادورو که با یک بحران شدید اقتصادی مواجه است، روز یکشنبه (دیروز) ویدئویی منتشر کرد که در آن نشان می‌داد برخی از مردم گویان ترجیح می‌دهند تحت حاکمیت ونزوئلا باشند.

این ویدئو ظاهرا یک گروه بومی از بزرگسالان "پمون" در گویان را نشان می داد که پرچم گویان را پایین می آورند و به جای آن پرچم ونزوئلا را برافراشته می کنند و یکی از آنها شروع به خواندن سرود ملی ونزوئلا می کند.

ونزوئلا چندین دهه است که مدعی حاکمیت بر قلمرو بزرگ "اسکیبو" در غرب گویان است . این منطقه که دو سوم مساحت گویان را شامل می شود بیش از 160 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد؛ در حالی که جمعیت آن 125 هزار نفر است. جمعیت کل کشور گویان کمتر از 800 هزار نفر است.

دولت کاراکاس ادعا می کند که رودخانه اسکیبو در شرق منطقه، مرز طبیعی بین دو کشور (ونزوئلا و گویان) است، همانطور که در سال 1777 تحت حاکمیت اسپانیا این منطقه مرز بین ونزوئلا و گویان تعیین شد و بعدها بریتانیا در قرن نوزدهم زمین های ونزوئلا را متعلق به گویان دانست و با آوردن جمعیت هایی انگلیسی زبان از هند آنها را در گویان مستقر کرد.

دولت گویان که زمانی مستعمره انگلیس بوده و تنها کشور انگلیسی زبان آمریکای لاتین محسوب می شود، در دفاع از خود در مورد حاکمیت بر آب‌های مورد نظر ونزوئلا به رای داوری پاریس در سال 1899 استناد می‌کند؛ دولت ونزوئلا نیز در مقابل به  معاهده‌ای که با انگلیس در سال 1966 در ژنو و پیش از استقلال گویان امضا شد، استناد کرده و می گوید با این معاهده رای داوری پاریس از حیز انتفاع حقوقی ساقط شده است.

منطقه مورد مناقشه اسکیبو بین ونزوئلا و گویان

دو کشور در سال 1966 توافقنامه‌ای را امضا کردند تا به دنبال راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای این مناقشه باشند، اما گویان در سال 2018 شکایتی را به دیوان بین‌المللی دادگستری تسلیم کرد و از این نهاد خواست تا به حکم داوری 1899 مبنی بر کنترل مطلق گویان بر این منطقه مورد مناقشه، اعتبار قانونی دهد.

مقامات ونزوئلا ادعا می کنند که آمریکایی ها و اروپایی ها در سال 1899 برای فریب کشورشان توطئه کردند و استدلال می کنند که توافق نامه 1966 برای حل مناقشه عملا داوری اولیه (1899) را باطل کرده است.

پس از کشف میادین عظیم نفتی در مناطق فراساحلی استان اسکیبو گویان و نیز پس از اینکه شرکت آمریکایی "اکسون موبیل" در مناقصه توسعه میادین نفتی این منطقه برنده شد، دولت ونزوئلا نسبت به موضوع حساس شده و حتی در روزهای گذشته اخبار و ویدئوهایی مبنی بر درگیری های مرزی پراکنده بین دو کشور منتشر شده است.

 

برچسب ها: آمریکای لاتین ، جنگ
ارسال به دوستان
بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس)